Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді зареєстрували проєкт про реформування Бюро економічної безпеки України

Реклама

На розгляд Верховної Ради представлено проєкт щодо першочергових заходів із реформування Бюро економічної безпеки України (проект № 10088).

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується внести наступні зміни:

1) за прикладом практик НАБУ, САП, НАЗК провести переформування складу та змісту вимог до діяльності конкурсної комісії з призначення Директора БЕБ. Зазначене дозволить забезпечити проведення нового прозорого конкурсу на зайняття посади керівника Бюро за переважної участі в конкурсній комісії міжнародних експертів.

2) повноваження першого заступника та заступників Директора БЕБ припиняються достроково, а Кабінетом Міністрів України оголошується новий конкурс на посаду Директора Бюро економічної безпеки України.

3) впродовж року діючі співробітники Бюро економічної безпеки України підлягають проходженню атестації, а саме:

  • атестація здійснюється згідно з Порядком, який затверджується Директором БЕБ;

  • проводиться кадровою комісією в центральному апараті;

  • її предметом є оцінка професійної компетентності, рівня знань та умінь, професійної етики, доброчесності та наявності конфлікту інтересів.

Конкурс на зайняття посад у Бюро економічної безпеки України передбачає:

1) складання анонімного кваліфікаційного іспиту (тестування) з використанням комп'ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження. Перелік тестових питань затверджується Директором Бюро економічної безпеки України.

2) проходження тестування на загальні здібності;

3) проведення співбесіди з метою виявлення відповідності працівника вимогам професійної компетентності, рівня спеціальних знань та умінь та доброчесності. Для оцінки рівня володіння практичними уміннями та навичками виконується письмове практичне завдання.

Особа не може бути призначена на посаду в БЕБ, якщо вона:

  • до 1 січня 2023 року обіймала сукупно не менше одного року будь-яку слідчу та/або оперативну посаду в органах податкової міліції, прокуратури, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національній поліції України та міліції;

  • відмовилася від проходження психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа.

Читайте також: Перевірки Бюро економічної безпеки України: підстави, алгоритм дій, механізми оскарження

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини