Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США наклало санкції на юридичних та фізичних осіб, які брали участь у закупівлі компонентів для іранських дронів

Реклама

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наклало санкції на п'ять юридичних та двох фізичних осіб, що базуються в Ірані, Китаї, Гонконзі, Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах, які беруть участь у закупівлі компонентів для програми Ірану щодо атак безпілотних літальних апаратів (БПЛА), повідомляє Міністерство фінансів США.

Ця мережа сприяла поставкам і фінансовим транзакціям на підтримку Корпусу вартових ісламської революції (IRGC ASF SSJO) закупівлі сервомоторів, критичного компонента, який використовується в іранських БПЛА серії Shahed. Іран постачав Росії БПЛА Shahed-136 для підтримки незаконного вторгнення Росії в Україну. Один із серводвигунів, закуплених мережею, був знайдений у залишках російського дрона Shahed-136, який нещодавно був збитий в Україні.

«БПЛА іранського виробництва продовжують залишатися ключовим інструментом для Росії в її атаках в Україні, включно з тими, які тероризують українських громадян і атакують її критичну інфраструктуру», - заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон. «Сполучені Штати в координації з нашими союзниками та партнерами наполегливо намагатимуться притягнути до відповідальності тих, хто сприяє постачанню Іраном своїх БПЛА Росії, його помічникам на Близькому Сході та іншим дестабілізуючим факторам».

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини