Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд пропонує запровадити чек-лист для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою

Реклама

У Раді зареєстрували урядовий законопроєкт № 10095, яким передбачено внесення змін до низки законів для визначення:

  • підстав для відмови у погодженні та затвердженні документації із землеустрою;

  • вимог до документів, які є підставою для внесення відомостей до Державного земельного кадастру;

  • підстав для відмови у здійсненні державної реєстрації земельної ділянки, внесенні до Поземельної книги змін до відомостей про земельну ділянку;

  • підстав для відмови у затвердженні технічної документації з бонітування ґрунтів, нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Кабінет Міністрів України визначатиме уніфікований перелік питань (чек-лист) для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою, технічної документації з бонітування ґрунтів та технічної документації з нормативної грошової оцінки земель вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також раніше затвердженій документації із землеустрою або містобудівній документації.

Документація із землеустрою має відповідати вимогам законодавства з використанням уніфікованого переліку питань (чек-лист) для подальшого погодження і затвердження, державної реєстрації земельної ділянки, внесення відомостей до Поземельної книги, внесення до Державного земельного кадастру тощо.

Як аграрному бізнесу захиститися від рейдерства? За допомогою рішення LIGA360. Контролюйте будь-які незаконні дії щодо вашої землі та інші ризиковані чинники для вашого підприємства. Замовте демо доступ прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини