Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформлення митних декларацій у міжнародних відправленнях в паперовій формі продовжено ще на пів року

Реклама

Мінфін наказом від 28.09.2023 №522 вніс зміну до свого наказу від 04.01.2023 № 6 "Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа".

Зокрема, на 6 місяців продовжено дію положення, відповідно до якого:

  • митний контроль і митне оформлення митних декларацій та інших документів, що використовуються при переміщенні (пересиланні) через митний кордон України і декларуванні міжнародних поштових та експрес-відправлень, можуть здійснюватися в паперовій формі без їх електронних копій;

  • митні органи приймають реєстри (тимчасові та додаткові) міжнародних поштових та експрес-відправлень для митного оформлення з тим обсягом даних, які наявні в оператора поштового зв'язку та експрес-перевізника на дату подання цих реєстрів.

Раніше це положення мало діяти протягом 9 місяців з дня набрання чинності наказу № 6 (18 січня 2023 року). Тепер воно діятиме протягом 15 місяців - до 18 квітня 2024.

Захистіть свій бізнес з LIGA360. Отримайте повноту інформації для ухвалення управлінських рішень, контролюйте зміни в режимі реального часу на дашборді керівника. Замовте тестовий доступ для професійного використання. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини