Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни, які чекають на бізнес при отриманні дозволів на викиди

Реклама

Міндовкілля надало роз'яснення щодо змін, які чекають на бізнес при отриманні дозволів на викиди.

Так, у липні минулого року внесені зміни в Закон "Про охорону атмосферного повітря". Для їх реалізації прийнято:

  • Порядок отримання дозволу на викиди;

  • форми протоколу публічного обговорення;

Нововведення передбачають, що відтепер для отримання дозволу на викиди замість 2 документів суб'єкти господарювання розроблятимуть лише один, оскільки новими правилами виключено необхідність готувати звіт про проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Така інформація міститиметься лише в обґрунтуванні обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

У міністерстві звертають увагу, що скасовано не саму процедуру інвентаризації викидів, а лише оформлення відповідного звіту.

Якщо ж підприємства розробили документи та опублікували повідомлення про намір отримати дозвіл до набрання чинності нововведень, щоб заощадити час та ресурси, Міндовкілля рекомендуватиме обласним військовим адміністраціям завершити розгляд документів за старою процедурою.

Крім того, з 1 жовтня набрали чинності зміни до Закону «Про охорону атмосферного повітря», які були внесені Законом «Про систему громадського здоров'я». Це у жодному разі не зупиняє процес видачі дозволів на викиди. Суб'єкти господарювання як і раніше подаватимуть дозвільному органу документи, а дозвільний орган розглядатиме їх, але вже без додаткового погодження Держпродспоживслужби.

Наразі міністерство розробляє ІТ-рішення, яке дозволить перевести процедуру отримання дозволу на викиди у цифровий формат.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини