Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна має великий потенціал виробництва біометану та біоетанолу - Мінагрополітики

Реклама

Україна має дуже великий потенціал виробництва біометану та біоетанолу. Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час онлайн-тренінгу щодо енергетичного потенціалу біомаси для виробництва моторних біопалив 1-го і 2-го покоління.

Він повідомив, що згідно з прогнозами, в 2030 році український бізнес зможе виробляти до мільярда кубів біометану, а в 2050-му - 16 млрд кубів біометану.

«Для агросектору переробка відходів у біометан та біоетанол - це додаткова ефективність і додана вартість. Більше прибутку. Раніше аграрії не знали, як краще утилізувати відходи, а тепер в Україні вже є перший біометановий завод і заплановано відкриття нових до кінця року», - зазначив Віталій Головня.

За його словами, важливий напрямок розвитку галузі - експорт біометану, зокрема, на європейський ринок. Відповідний законопроєкт вже підготовлений до першого читання.

Заступник міністра додав, що більшість біоетанолу, який виробляється в Україні, йде на експорт в ЄС. В Україні біоетанол вже додають у бензин. Після ухвалення відповідного закону виробники будуть зобов'язані використовувати щонайменше 5% біопалива в автобензині.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини