Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ очікує зростання економіки України у 2023 році близько 3%

Реклама

Міжнародний валютний фонд, який у червні покращив прогноз зростання ВВП України цього року з діапазону "від -3% до +1%" до "від +1% до +3%", зараз оцінює динаміку економіки ближче до верхнього краю цього нового діапазону. Про це повідомив заступник глави місії МВФ в Україні Натан Епштейн на пресконференції в Києві за підсумками візиту делегації фонду, передає «Інтерфакс-Україна».

"Ми все ще перебуваємо в процесі оновлення нашої оцінки економічного виробництва на цей і наступний рік, але ми бачимо, що зростання, найімовірніше, завершиться цього року на рівні 3%", - зазначив Натан Епштейн.

На його думку, основним фактором зростання є внутрішній попит і приватне споживання, тоді як експорт слабкий, і нещодавнє припинення "зернового коридору" йому не сприяє.

"Але економіка, безумовно, адаптується. Вона демонструє чудову стійкість, і ми очікуємо, що наступного року зростання триватиме", - сказав представник МВФ.

Він додав, що фонд поки що дотримується базового сценарію, згідно з яким війна завершиться в середині наступного року. З урахуванням очікуваних труднощів майбутньої зими йдеться про помірні темпи зростання економіки.

Нагадуємо, Міжнародний валютний фонд відновив роботу свого постійного представництва в Києві.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини