Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ очікує від України ухвалення законів про фінмоніторинг PEP і відновлення податкових перевірок

Реклама

З 25 вересня у Варшаві розпочала роботу місія МВФ з підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування з Україною.

Глава місії МВФ в Україні Гевін Грей (Gavin Gray) повідомив, що для цього необхідне ухвалення законів про фінансовий моніторинг політично значущих осіб (PEP) і відновлення податкових перевірок, передає Інтрефакс-Україна.

За словами Грея, ці рішення очікуються протягом найближчих тижнів.

Він додав, що додатково проводяться переговори з українською стороною про концептуальні зауваження до державної програми кредитування "5-7-9".

Глава місії зазначив, що важливим стало нещодавнє ухвалення закону про відновлення електронного декларування чиновниками майна, а також внесення змін до Бюджетного кодексу.

"Просто зараз, стосовно структурних реформ або структурних показників у рамках нашої програми, є низка заходів, які ми розглянемо в другому перегляді, переважно у сферах державного управління, боротьби з корупцією та податково-бюджетної політики", - підсумував він.

Грей також повідомив, що всі кількісні цілі для другого перегляду програми, встановлені на кінець червня, Україна виконала, і це важлива відправна точка і важливе досягнення.

Нагадаємо, законопроєкт про фінмоніторинг політично значущих осіб було прийнято за основу 21 вересня. Уряд також схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». До проєкту вже подано чотири альтернативних.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини