Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зайві вимоги щодо обов'язкового страхування роботи підприємців скасують

Реклама

Міжвідомча робоча група з дерегуляції (МРГ) рекомендує скасувати зайві вимоги щодо обов'язкового страхування роботи підприємців, повідомили в Мінекономіки.

Йдеться, зокрема, про скасування обов'язкового страхування:

  • Діяльності, пов'язаної з ГМО. Зокрема, з їх випробуванням та транзитним переміщенням (Адже підприємці попередньо проводять дослідження безпечності ГМО, а підрахувати ризик від їх вивільнення неможливо);

  • Зерна, прийнятого на зберігання за простим або подвійним складським свідоцтвом, від ризиків випадкової загибелі, пошкодження або втрати (Страхування зерновим складом своїх же ризиків має здійснюватися  добровільно, адже вказувати підприємству, в даному випадку зерновому складу, коли і в яких випадках йому страхувати свої зобов'язання не є доцільним); 

  • Технологій та їх складових за договорами про трансфер технологій (Страхування технологій та їх складових має відбуватися на розсуд сторін договору).

Також на засіданні розглянули можливість скасування деяких вимог Державних Будівельних Норм. Зокрема, обов'язкового встановлення:

  • Систем пожежної сигналізації на ряді об'єктів і засобів телекомунікацій;

  • Автоматичних засобів пожежогасіння у приміщеннях базових станцій та ретрансляторів мобільного зв'язку, які розміщені у діючих будинках об'єктів електрозв'язку, будинках іншого призначення та окремо розташованих спеціальних будинках та спорудах. 

Із проханням про їх скасування звернулись представники операторів мобільного зв'язку. Зокрема, через те, що встановлення такого обладнання суперечить Правилам пожежної безпеки в галузі зв'язку та спричиняє додаткові обтяжуючі витрати.

За результатами засідання, МРГ з дерегуляції вирішила провести додаткові дослідження доцільності застосування систем пожежної сигналізації та автоматичних засобів пожежогасіння на низці об'єктів і засобів телекомунікацій, базових станціях та ретрансляторів мобільного зв'язку. 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також:

МРГ рекомендує спростити отримання дозволів і сертифікатів від Держпродспоживслужби

Уряд готує спрощення низки довідок та ліцензій для агробізнесу

75% інструментів держрегулювання в сфері будівництва скасують або оптимізують

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини