Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала збільшення видатків Держбюджету-2023 на 302,6 млрд грн для фінансування сектору безпеки і оборони

Реклама

Верховна Рада на засіданні 6 жовтня підтримала у другому читанні та у цілому законопроєкт № 10038 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» щодо фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони та вирішення першочергових питань. Про це повідомляє преслужба Мінфіну.

Він передбачає збільшення видатків на сектор безпеки та оборони на 302,6 млрд гривень, з них:

  • 224,5 млрд - кошти на виплату грошового забезпечення військовослужбовців;

  • 78,1 млрд - видатки для закупівлі спецтехніки, військового обладнання та забезпечення харчування військових, оплату комунальних послуг та інших необхідних витрат.

Для Міноборони видатки збільшуються на 211 млрд, для системи МВС - на 79,2 млрд, для Служби безпеки - на 4,2 млрд, для Головного управління розвідки Міноборони - на 2,5 млрд, для Служби зовнішньої розвідки - на 0,5 млрд, для Управління державної охорони - на 0,2 млрд та Мінстратегпрому - на 4,4 млрд гривень для виконання програм розвитку ОПК, Адміністрації Держспецзв'язку - 0,6 млрд грн.

Також передбачено фінансування інших пріоритетних напрямів:

  • матеріально-технічне оснащення новостворених підрозділів Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції;

  • забезпечення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам (передбачено 16,5 млрд);

  • на потреби освітньої галузі, зокрема для придбання підручників (552,8 млн гривень).

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини