Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ попередило незаконне відшкодування 38 млн грн ПДВ двом підприємствам на Одещині

Реклама

Територіальне управління Бюро економічної безпеки в Одеській області упередило безпідставне відшкодування податку на додану вартість на суму 38 млн грн двом підприємствам. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Встановлено, що ці підприємства, зареєстровані на території Одеської області, подали податкові декларації за червень 2023 року та запросили 38 млн грн відшкодування ПДВ з бюджету.

Необхідність відшкодування товариства мотивували тим, що раніше вони придбали взуття та одяг для подальшого продажу. Однак на момент подачі звітності не реалізували його.

Товар нібито купували в імпортерів, зареєстрованих в Західній Україні. Але документально залишки продукції на своїх складах підприємці не підтвердили.

Аналітики територіального управління БЕБ встановили, що фактично купівля та продаж згадуваних товарів не здійснювались. У зв'язку з цим Бюро направило податківцям в Одеській області листи-рекомендації щодо проведення позапланових виїзних перевірок підприємств.

В результаті проведених перевірок висновки БЕБ підтвердились. Були складені відповідні акти та упереджено безпідставне відшкодування ПДВ.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини