Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінагрополітики прогнозують зростання цін на ринку землі

Реклама

У Мінагрополітики очікують зростання цін на українському ринку землі після його відкриття для юридичних осіб з 1 січня 2024 року. Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку Денис Башлик під час пресконференції, передає Укрінформ.

«Вийдуть (на ринок - ред.) ті, хто довго чекає - юридичні особи, які хочуть мати землю у власності для того, щоб мати можливість розвивати довгі інвестиційні проєкти. Це, звісно, спричинить знову ріст ціни», - зазначив заступник Міністра.

За його словами, наразі в Україні найвищі ціни на земельному ринку фіксують у трьох областях: у Івано-Франківській, де середня ціна за гектар зросла майже до 2 тис. дол. США, у Львівській - 1450 дол. США, у Тернопільській - 1400 дол. США.

Довідково:

З 1 січня 2024 року в Україні стартує другий етап впровадження ринку землі, коли землю зможуть купувати юридичні особи, зареєстровані в Україні. Придбати можна буде не більше 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Захисти нерухомість та землю компанії. Сервіс SMS-Маяк сповістить про незаконні реєстраційні дії щодо майна компанії. Замов за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини