Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про е-декларування

Реклама

Президент України підписав ухвалений 20 вересня Закон про відновлення електронного декларування для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (законопроєкт № 9534), який передбачає негайне відкриття реєстру декларацій.

Нагадаємо, Закон було прийнято повторно із пропозиціями Президента, що передбачають відкритий Реєстр декларацій з урахуванням низки особливостей щодо військовослужбовців.

У відкритому доступі не відображатимуться декларації, подані, зокрема, військовослужбовцями:

  • Державної прикордонної служби України,

  • Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації,

  • Управління державної охорони,

  • Збройних сил України та інших військових формувань.

Ці винятки не поширюють на суб'єктів декларування з числа військовослужбовців:

1) які проходять військову службу на посадах міністрів, заступників міністрів, керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади та їх заступників, на інших посадах в апаратах міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів системи правосуддя або які відряджені на такі посади;

2) які входять до складу військово-лікарських комісій, лікарсько- льотних комісій або відряджені до них;

3) які проходять службу у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки або відряджені до них (крім осіб рядового складу підрозділів охорони відповідних центрів);

4) які здійснюють (беруть участь у здійсненні) підготовку, організацію, проведення закупівель товарів, робіт та послуг оборонного призначення.

Також не відображатимуться декларації співробітників поліції особливого призначення, які під час дії воєнного стану залучені до ведення бойових дій, а також поранених, полонених, миротворців, осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

НАЗК вилучає з відкритого доступу такі декларації на підставі письмового подання керівника держоргану, у якому проходить службу (працює) відповідний суб'єкт декларування.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини