Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев поскаржився до правоохоронних органів на бездіяльність Кабміну

Реклама

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся із заявою до правоохоронних органів щодо бездіяльності Кабінету Міністрів у питаннях протидії заниженню вивізного мита під час експорту товарів. Про це він повідомив у Telegram.

Гетманцев нагадав, що Верховною Радою ще в лютому місяці цього року було прийнято Закон № 2957-ІХ, який покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику, тощо), що експортуються з України, та зменшення розміру вивізного мита, що підлягає сплаті.

За його словами, по узгодженню з Мінекономіки (яке є відповідальним за розробку підзаконних нормативно-првових актів) було визначено, що Закон буде введено в дію лише з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, для того, щоб Уряд встиг розробити відповідні підзаконні акти.

«Разом з цим, пройшло вже сім місяців, з дня введення Закону в дію, а «віз і нині там», - зазначив Гетманцев.

Голова комітету підкреслив, що уряд до цього часу так і не прийняв прості підзаконні акти, чим, на його думку, «вочевидь» сприяє продовженню існування схем щодо заниження вивізного мита під час експорту товарів.

«У кожної проблеми є прізвище. Тому хочу запитати в шановних урядовців, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані збитки державі у війну та відшкодує їх? Звертаюся із заявою до правоохоронців», - написав Гетманцев.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини