Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна вперше виставив на приватизаційний аукціон протезно-ортопедичне підприємство

Реклама

Фонд держмайна виставив на аукціон з приватизації Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство зі стартовою вартістю 49,5 млн грн. Торги заплановані на 18 жовтня. Про це повідомляє пресс-служба ФДМУ.

Як зазначається, це перша спроба Фонду знайти приватного інвестора для державного підприємства з виготовлення такої соціально-важливої продукції.

Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство може виробляти приблизно 300 різновидів протезів за сучасними європейськими технологіями та має власний стаціонар. Однак 2022 рік підприємство завершило зі збитком у 500 тис. грн, а за перші півроку 2023-го - отримало прибуток всього у 36 тис. грн. Крім прибутку, підприємство втрачає і кваліфікованих спеціалістів - приватні компанії переманюють персонал вищими зарплатами.

Після приватизації новий власник активу не тільки зобов'язаний зберігати профіль діяльності підприємства протягом 10 років, але й погасити борги підприємства перед бюджетом та з виплати заробітної плати.

У Фонді нагадали, що в грудні 2022 року Міністерство соціальної політики передало до сфери управління ФДМУ 17 протезно-ортопедичних підприємств. Перед ухваленням рішення щодо приватизації частини з них Фонд проводив консультації з різними державними інституціями та громадськими організаціями, які опікуються питанням протезування військових та цивільних.

На думку більшості з них, держава повинна залишити за собою функції сертифікації та контролю за ринком виготовлення протезів. Водночас підприємства, що потребують значних інвестицій в розвиток, можна приватизувати за умови збереження профілю.

Наразі Фонд виставив на продаж лише один такий актив. 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини