Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін максимально спростив процедури експортного контролю для виробників боєприпасів та бойових частин до безпілотників

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 10 жовтня додатково спростив процедури державного експортного контролю для виробників боєприпасів та бойових частин до безпілотників. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За словами заступника Міністра економіки Ігоря Фоменка, фактично, відтепер, щоб отримати разовий дозвіл на імпорт товарів військового призначення та подвійного використання, виробник має подати до Держекспортконтролю лише заяву та відповідний сертифікат в електронному форматі. Решту документів він надаватиме згодом - разом зі звітом про використання дозволу. А щоб пройти експертизу Держекспортконтролю, буде потрібно надіслати лише заяву.

«Це суттєво прискорить процедури, сприятиме зростанню виробництва, а відповідно, посиленню обороноспроможності України», - наголосив заступник Міністра.

Він уточнив, що спрощення діятиме для виробників, включених до реєстру виконавців державних контрактів відповідно до постанови Уряду «Про реалізацію експериментального проекту щодо виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та бойових частин безпілотних систем» на час дії експериментального проєкту.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини