Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі союзники згодні з тим, що Україна стане членом НАТО - Столтенберг

Реклама

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на засіданні у форматі "Рамштайн" заявив, що всі союзники згодні з тим, що Україна стане членом НАТО, передає Інтерфакс-Україна.

Столтенберг також закликав нарощувати зусилля щодо забезпечення Києва військовою допомогою.

"І ми маємо створити довгострокове підґрунтя, яке гарантуватиме, що історія не повториться. Усі союзники згодні з тим, що Україна стане членом НАТО. На нашому саміті у Вільнюсі в липні країни НАТО зняли вимогу про План дій щодо членства. Ми представили програму, спрямовану на забезпечення повної сумісності Збройних сил України з вашими майбутніми союзниками. І ми створили Раду НАТО-Україна, в якій союзники й Україна перебувають на рівних", - сказав генсек НАТО.

Також він наголосив, що Збройні сили України "знову і знову перевершують очікування", зазначивши, що Україна повернула під свій контроль 50% територій, захоплених Росією з лютого 2022 року.

"Росія деградувала у військовому плані, стала слабшою економічно і більш ізольованою політично. Проте немає жодних ознак того, що Путін відмовився від своїх амбіцій. Навпаки, Росія посилила атаки на критично важливу інфраструктуру і готується знову використовувати зиму як зброю війни. Тож ми маємо продовжувати нарощувати зусилля і підтримувати сталі постачання зброї та боєприпасів в Україну", - заявив Столтенберг.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини