Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрзалізниця успішно провела тестовий інтермодальний рейс Київ — Будапешт

Реклама

АТ «Укрзалізниця», австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG у рамках дії меморандуму між Укрзалізницею та RCA, підписаного у вересні 2023 року, успішно провели тестовий інтермодальний рейс з перевезення напівпричепів за маршрутом Київ - Будапешт. Про це повідомила пресслужба УЗ.

Було проведене пілотне контрейлерне відправлення завантажених автомобільних напівпричепів зі станції Київ-Ліски призначенням на станцію Будапешт. Навантаження та всі необхідні операції здійснено на Київському та Чопському контейнерних терміналах Філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця».

Перевезення було виконано в контрейлерних платформах АТ «Укрзалізниця» з перевантаженням по станції Чоп у контрейлерну платформу стандарту євроколії (1435 мм), надану німецьким оператором VTG. Тяговий рухомий склад після перевантаження було надано Rail Cargo Austria.

«Контрейлерна технологія дозволить розширити коло клієнтів залізниці та переключити вантаж з автомобільного транспорту на залізничний», - сказав директор з комерційної роботи та логістики АТ «Укрзалізниця» Тимофій Мураховський.

Наразі сторони також опрацьовують усі питання щодо швидкого митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень.

Крім того, у рамках співпраці з Литовською залізницею (LTG) на наступному тижні планується тестове перевезення по маршруту Каунас - Київ - Каунас.

Нагадаємо, у липні Укрзалізниця запустила сервіс перевезення контейнерів інтермодальними поїздами до Польщі 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні. 

Контрейлерна технологія - організація доставки комбінованим транспортом, при якому більшу частину маршруту вантажі в автомобільних причепах переміщуються спеціальними контрейлерними залізничними платформами, а останні кілометри від станції призначення до клієнта доставляються знову автодорогою. Це дає можливість скоротити загальний час у дорозі, у тому числі при перетині кордонів без затримок на автомобільних пунктах пропуску, звільнити парк автомобільних тягачів, скоротити витрати на паливо та зберегти робочий час водіїв, а також знизити аварійність на автошляхах та зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини