Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДТЕК розпочинає видобуток нафти та планує побудувати нафтопереробний завод Новини компаній

12 жовтня 2023, 13:13
813
0
Автор:
Реклама

Енергохолдинг ДТЕК найближчим часом розпочне видобувати нафту на Полтавщині. Про це заявив його генеральний директор Максим Тімченко під час пресконференції, повідомляє Forbes.

Так, ДТЕК починає розробляти родовище, ліцензію на яке придбав у 2021 році. Завершити буріння першої нафтової свердловини компанія має намір до кінця жовтня.

Крім того, вона збирається придбати ліцензії на нафтові родовища на Заході України.

За словами генерального директора, у планах компанії - створення вертикально інтегрованого нафтового бізнесу із глибокою переробкою, на яке може піти три-п'ять років.

«Щойно компанія видобуватиме достатньо нафти, перейде до питання інвестицій у переробку», - зазначив Тімченко.

Він уточнив, що при цьому ДТЕК не планує купувати один із існуючих переробних заводів, а будуватиме власний з використанням нових технологій.

«Видобуток нафти - це дуже важливий для нас напрям. Ми станемо одним із гравців повного циклу, починаючи з видобутку нафти, через глибоку переробку і до кінцевого продукту», - наголосив директор енергохолдингу.

Фото з сайту ДТЕК.

Як керівнику отримувати "відфільтровану" інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини