Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС пропонує штрафувати заклади, які порушують комендантську годину

Реклама

МВС спільно із парламентарями розробило законопроєкт, яким пропонується встановити відповідальність для закладів, які порушують комендантську годину. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини».

"МВС разом із народними депутатами підготували проєкт, він вже завтра буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години", - сказав Ігор Клименко.

Цим законопроєктом пропонується доповнити КУпАП новою статтею 210-2 та встановити адміністративну відповідальність за порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Відповідальність пропонується у вигляді накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу-підприємця у розмірі від 34 000 грн. до 170 000 грн.

За повторне правопорушення впродовж одного року з моменту накладення попереднього стягнення передбачається штраф від 340 000 грн. до 680 000 грн.

Міністр підкреслив, що це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників суб'єктів господарювання та ФОПів.

На його думку, цей законопроєкт буде розглянутий Верховною Радою найближчим часом.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини