Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок організації касової роботи банками під час прийому зношених банкнот

Реклама

НБУ постановою від 02.10.2023 № 122 вніс зміни до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.

Змінами, зокрема, передбачено, що під час оцінки якості сортування банкнот інкасаторської компанії допускається відхилення для придатних до обігу в межах 10 % (від обсягу вибірки, що перевіряється), для зношених у межах 20 % (від обсягу вибірки, що перевіряється) у разі віднесення банкнот до іншої категорії якості.

Національний банк на своєму сайті має публікувати наступну інформацію:

1) зображення банкнот гривні всіх номіналів із зонами аналізу для визначення загального забруднення та зношеності банкнот для використання під час налаштування обладнання та сортування банкнот на придатні та зношені;

2) зображення банкнот гривні всіх номіналів, призначені для демонстрації рівня забруднення та зношеності як зразка для використання під час налаштування обладнання та сортування банкнот на придатні та зношені.

Банк, небанківська фінансова установа, які надають послуги з приймання банкнот іноземної валюти на інкасо, зобов'язані розмістити в доступному для огляду клієнтами місці повідомлення про строки виплати клієнтам відшкодування за прийняті на інкасо банкноти іноземної валюти.

Нагадаємо, НБУ рекомендував сім банків для обміну старої валюти.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини