Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В МВФ відреагували на спроби відтермінування запровадження фінмоніторингу PEP в Україні

Реклама

Поправки до проєкту № 9269-д про посилення фінансового моніторингу PEP (політично значущих осіб) щодо відтермінування набуття чинності до моменту вступу України до ЄС і створення реєстру PEP суперечать домовленостям України й МВФ і міжнародним стандартам у цій сфері, заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, важливо не допустити створення реєстру національних публічних діячів на основі персоналій з огляду на те, що такий підхід не підтримує ні організація, яка запроваджує стандарти AML/CFT, - Міжнародна група з протидії відмиванню грошей (FAFT), ні державні інститути України.

"Оскільки терміну виконання цього структурного маяка на кінець вересня не дотримано, фахівці МВФ дуже розраховують, що реформа буде ухвалена й реалізована на практиці без зволікань", - зазначив постійний представник фонду.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 21 вересня прийняла за основу законопроєкт № 9269-д щодо фінмоніторингу політично значущих осіб (PEP). Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики 13 жовтня рекомендував ВР ухвалити в цілому законопроєкт № 9269-д у редакції, що посилює вимоги до такого моніторингу лише з моменту вступу України до ЄС.

Сьогодні народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що Комітет вже переглянув рішення по №9296-д про посилення фінансового моніторингу PEP (політично значущих осіб). Правку, яка викликала занепокоєння МВФ про відкладення вступу в силу закону з моменту вступу у ЄС - відхилили.Редакція затверджена до другого читання зараз відповідає стандартам AML/CFT. Та буде зарахована як виконання вимог МВФ.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини