Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Більшість підприємців відчувають проблему перевірок бізнесу - результати дослідження ТППУ

16 жовтня 2023, 15:16
758
0
Автор:
Реклама

Торгово-промислова палата України за підтримки ПРООН в Україні та GIZ Ukraine презентувала інструмент відстеження змін у діловому середовищі - "Барометр бізнесу".

Мораторій на перевірки бізнесу скасовано і ми, в першу чергу, запитали підприємців про наслідки:

  • 43% підприємців гостро відчувають проблему перевірок бізнесу

  • 40% компаній, які взяли участь у дослідженні, взагалі не відчувають проблеми перевірки бізнесу, свідчать дані експрес-опитування "Барометр бізнесу"

  • 17% опитаних підприємців зазначили, що перевірки заважають їм вести бізнес, а от 4% сказали, що перевірки навіть допомагають покращити бізнес-процеси.

Такі перші результати виявило експрес-опитування "Барометр бізнесу", яке презентували президент ТПП України Геннадій Чижиков та ерший віце-президент ТПП України Михайло Непран 13 жовтня 2023 року.

"Надалі ми плануємо щомісяця опитувати підприємців і щоразу першим буде найгарячіше для підприємців питання місяця. На основі відповідей представників компаній ми зможемо зміцнити голос бізнесу у діалозі з владою й оперативно вирішувати гарячі питання. Вдячний за допомогу у реалізації дослідження нашим партнерам", - сказав Г. Чижиков.

"Барометр бізнесу" є цінним інструментом визначення ділових настроїв бізнесу та каналом зворотного зв'язку, який допоможе формувати єдиний запит до влади.

Проект реалізується в рамках Проєкту "Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР", що фінансується урядом Німеччини і здійснюється німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Нагадаємо, що план перевірок бізнесу на 2023 рік оновили.

Читайте також: Включення до плану-графіка податкових перевірок під час воєнного стану: що врахувати бізнесу?

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини