Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено національні символи для сільгосппродукції з географічними зазначеннями та правила їх використання

Реклама

Мінагрополітики наказом від 20.09.2023 № 1692 затвердило національні символи для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованими назвами місця походження товару, географічними зазначеннями, традиційними гарантованими особливостями, а також Правила та Вимоги до них.

Національні символи наносяться на харчові продукти, для яких зареєстровано назву місця походження товару, географічне зазначення, традиційну гарантовану особливість, із додержанням вимог до відповідної схеми якості за умови відповідності такого товару специфікації.

Їх дозволяється наносити безпосередньо на упаковку, етикетку (стікер), кольєретку харчових продуктів, а за відсутності упаковки національні символи зазначаються у документі або повідомленні, що супроводжують харчові продукти.

Також національні символи можуть використовуватися у рекламі або медіа при висвітленні інформації про зареєстровані назви місця походження товару, географічні зазначення, традиційні гарантовані особливості, або при наведенні інформації про схеми якості.

Національні символи мають форму еліпса і можуть використовуватися в будь-якому масштабі з врахуванням пропорцій та із використанням кольорів, наведених у пункті 5 Вимог.

Мінімальні та максимальні розміри національних символів не обмежуються за умови, що текстові написи в національних символах залишаються видимими.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини