Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ресторанний холдинг !FEST відреагував на звинувачення БЕБ в ухилянні від сплати податків

Реклама

Учора БЕБ повідомило про викриття схеми ухилення від сплати податків ресторанним холдингом у Львові.

Зокрема співробітники БЕБ встановили, що біля 2000 співробітників ресторанних закладів, що входять до холдингу, отримують частину заробітної плати неофіційно. Окрім цього, за попередньою інформацією детективів, згадувані заклади, не використовували РРО під час розрахунків з клієнтами.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України, у вигляді умисного ухилення від сплати ПДФО, військового збору, єдиного соціального внеску в особливо великому розмірі.

Ресторанний холдинг !FEST відповів на звинувачення Бюро в ухилянні від сплати податків. На сайті компанії вказано, що інкриміновану їй зарплатну схему використовує вся ресторанна та ІТ галузь, а також безліч інших.

Компанія вказала, що ситуація зміниться лише після того, коли зміниться система оподаткування.

"Ми з нетерпінням чекаємо, коли ж це зміниться і нарешті у нас з'явиться спрощена система оподаткування, коли нарешті працівники самі платитимуть за себе податки із зарплати - бо саме громадяни мають розуміти, що вони є основними платниками податків і вимагати за це ефективного їх використання", - йдеться в заяві.

!FEST наполягає, що працює в в рамках чинного законодавтства: "Ми ще раніше прийняли позицію про децентралізацію - в нас багато партнерів, частина брендів функціонує як франшиза, тобто і по Україні, і за кордоном, - і так, частина ресторанів веде свою господарську діяльність як ФОПи. І точно некоректно збивати все до купи, роблячи якісь припущення і називаючи якісь суми. І так ми робимо у всіх країнах, де ми працюємо і активно відкриваємо свої ресторани, і, вочевидь, саме цей напрям ми оберемо пріоритетним у своїй роботі в найближчий час".

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини