Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

"єЧергу" планують впровадити для всіх транспортних засобів

Реклама

Мінвідновлення з 2024 року планує впровадити електронну чергу (єЧерга) для всіх транспортних засобів, зокрема приватних, повідомив заступник міністра Сергій Деркач в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Є історія з нелегалами, які їздять "бусиками", а є - з великими автобусами. На пунктах пропуску вони проїжджають окремою смугою, як мікроавтобус. Поки що ми їх не бачимо, але з наступного року будемо бачити завдяки електронній черзі. З наступного року, у нас взагалі всі транспортні засоби, навіть приватні, будуть виїжджати за електронною чергою", - сказав Деркач.

Також, за його словами, у середині листопада буде презентовано нову е-платформу легальних перевізників, орієнтуючись на яку агрегатори з продажу квитків розумітимуть, який із рейсів легальний, який ні, і, відповідно, не продаватимуть квитки на нелегальні рейси.

Зі створенням реєстру буде прив'язка: реєстр, перевізник-ліцензіат і його конкретні автобуси. Таким чином перевізник не зможе зареєструвати свій автобус на якийсь неіснуючий офіційної рейс. Досі такого реєстру не існувало. Перевізники вносили в Excel-табличку.

Крім того, заступник міністра наголосив на важливості відкриття спільних пунктів пропуску та запровадження спільного контролю. Вже підготовлена Стратегія розвитку всіх автомобільних пунктів пропуску до 2030 року. Документ представили Євросоюзу. Очікується, що master plan, який є частиною стратегії, буде підписаний на рівні держав офіційно.

План містить детальні й чіткі терміни щодо нових пунктів пропуску, будівництво яких заплановано, а також розширення існуючих, запровадження пунктів зі спільним контролем, будівництва супутньої дорожньої інфраструктури, розрахунок інвестицій.

"Пункти пропуску зі спільним контролем дозволяють економити не тільки час, але й кошти. Не потрібно будувати інфраструктуру для двох пунктів пропуску, достатньо одного. Зекономлені кошти можуть бути спрямовані на будівництво під'їзної дороги до пункту пропуску або облаштування сервісної зони", - розповів Деркач.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні

Нагадаємо, користувачам єЧерги доступний новий функціонал

Проект електронна черга для перетину кордону вантажівками стартував у грудні 2022 року з пілоту на пункті пропуску “Ягодин - Дорогуськ”. Вже у травні 2023 року послугу було масштабовано на ще 15 інших пунктів пропуску. З серпня до тестування послуги були долучені автобуси - зараз тестування поширено на 8 пунктів пропуску.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини