Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд пропонує встановити штрафи за порушення законодавства про охорону географічних зазначень для харчових продуктів та спиртних напоїв

Реклама

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 10162, яким пропонується встановити штрафи за порушення законодавства про охорону географічних зазначень для харчових продуктів та спиртних напоїв.

Так, ним пропонується доповнити КУпАП наступними статтями:

  • статтею 156-5, яка передбачатиме адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, сфері географічних зазначень спиртних напоїв;

  • статтею 188-22, якою встановлено відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання законних вимог (приписів) посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері ветеринарної медицини, відповідними нормами щодо порушень законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, сфері географічних зазначень спиртних напоїв.

Також цим законопроєктом пропонується визначити повноваження посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері ветеринарної медицини, щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення і накладання адміністративних стягнень за порушення законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, сфері географічних зазначень спиртних напоїв.

Прогнозується, що прийняття цього проєкту Закону посилить захист суб'єктів господарювання, що виробляють сільськогосподарську продукцію, харчові продукти згідно з правилами відповідної схеми якості та спиртні напої із географічними зазначеннями, які діють в правовому полі, від недобросовісної конкуренції.

Крім того, реалізація механізму притягнення до відповідальності за порушення законодавства сприятиме наповненню ринку якісною продукцією і посилить імідж вітчизняних виробників такої продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини