Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польський регулятор дозволив співвласниці Епицентру купити Intersport Polska

24 жовтня 2023, 12:46
436
0
Автор:
Реклама

Польське Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів дозволило співвласниці Епіцентру Галині Герезі купити спортивну мережу Intersport Polska. Про це пише Ліга.Бізнес з посиланням на повідомлення польського регулятора.

Заяву на придбання мережі Герега подала в середині серпня поточного року.

Контроль над Intersport Polska SA вона отримає через дочірні компанії ТОВ "Епіцентр К" і Paravita Holding Limited.

У квітні 2023 року рітейлер Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з "Епіцентром" та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу. Угода передбачає інвестиції в розмірі €10 млн. Очікується, що цю суму буде використано для розвитку польської компанії через відкриття нових і модернізацію уже існуючих магазинів.

Спортивний ритейлер шукав фінансування від потенційного інвестора ще у 2021 році, а наприкінці 2022-го випустив 55,3 млн акцій, щоб залучити 80 млн злотих (17,92 млн євро).

Мережа Intersport у Польщі має штат близько 450 працівників та налічує 37 магазинів, які розташовані переважно в торгових центрах. З квітня 2022 по березень 2023 року компанія отримала чистий дохід 239 457 злотих (53 656 євро). Річний чистий збиток становив 12,8 млн злотих (близько 2,87 млн євро) проти 1,44 млн злотих (322 624 євро) роком раніше. Серед причин збитків вказували пандемію, дефіцит постачання і перебої в співпраці з ключовими постачальниками товарів.

Компанія «Епіцентр К» розвиває мережу Intersport в Україні з 2015-го, коли було підписано договір про партнерство зі швейцарською IIC-Intersport International Corporation GMBH, що є одним із лідерів світової торгівлі спортивними товарами.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини