Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев сумнівається у можливості відтермінування запровадження звітності по КІК

Реклама

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев частково поділяє побоювання бізнесу у зв'язку з необхідністю подання у 2024 році звітності про контрольовані іноземні компанії (КІК), проте сумнівається в реалістичності відтермінування цієї норми. Про це він заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я частково поділяю їх побоювання, проте перспективи кроку назад в одній із найважливіших реформ виглядають сумнівними, зважаючи на позицію наших партнерів і процес євроінтеграції, пов'язаний з імплементацією до нашого законодавства європейських норм", - сказав голова Комітету.

Крім того, за його словами, ця ініціатива може спричинити критику з боку популістів у парламенті.

Нагадуємо, Спілка українських підприємців закликала Верховну Раду відмовитися від обов'язкового подання звітності щодо контрольованих іноземних компаній на період дії воєнного стану. Детальніше про це за посиланням.

Довідково:

За інформацією від податківців, першим звітним (податковим) роком для звіту про контрольовані іноземні компанії є 2022 рік (якщо звітний рік не відповідає календарному року - звітний період, що розпочинається у 2022 році). Контролюючі особи повинні подати звіт про контрольовані іноземні компанії за 2022 рік до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2023 рік.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини