Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Американська DFC профінансує п'ять проєктів в Україні вартістю понад $380 млн

Реклама

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) схвалила п'ять нових проєктів в Україні загальною вартістю понад 380 мільйонів доларів США для підтримки продовольчої безпеки, малого бізнесу, системи охорони здоров'я та міжнародної торгівлі. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зокрема, DFC виділила 250 мільйонів доларів США для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом'якшення наслідків війни росії проти України.

Корпорація також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму 60 мільйонів доларів США з українськими банками щодо мобілізації капіталу для сталої підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їхнього доступу до фінансування в Україні.

USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою. Мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть можливість отримати фінансування в банках з пом'якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуться для доповнення застави позичальників.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі 50 мільйонів доларів США, які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі. Цей проєкт підтримує критичні потоки як імпорту, так і експорту для українських компаній.

Крім того, DFC повідомила, що надає 25 мільйонів доларів США страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

Довідково:

DFC - урядова установа фінансування розвитку Сполучених Штатів. Вона співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров'я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини