Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Загальний стандарт звітності CRS: затверджено порядок заповнення та подання звіту про підзвітні рахунки

Реклама

Мінфін наказом від 25.09.2023 № 516 затвердив Порядок заповнення та подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки.

Перший звіт про підзвітні рахунки за звітний період, що розпочинається 01 липня 2023 року та завершується 31 грудня 2023 року, подається фінансовими агентами до 01 липня 2024 року.

Звіт формується із застосуванням XML-схеми "CRS XML Schema (v2.0)", яка розроблена Організацією економічного співробітництва та розвитку (далі - ОЕСР) та використовується в процесі автоматичного обміну інформацією між компетентними органами. XML-схема Звіту оприлюднюється на офіційному вебпорталі контролюючого органу.

У Звіті надається інформація про всі підзвітні рахунки за звітний період в обсязі, визначеному розділом III Порядку застосування Загального стандарту звітності CRS та цим Порядком. Якщо Підзвітна Фінансова Установа у звітному році не має фінансових рахунків або якщо після застосування процедур належної комплексної перевірки у звітному році Підзвітна Фінансова Установа не виявляє жодного фінансового рахунку, який є підзвітним для цілей Багатосторонньої угоди CRS, Підзвітна Фінансова Установа подає Звіт та вказує у ньому про відсутність підзвітних рахунків у відповідному році ("нульовий" звіт).

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв'язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Читайте також:

Практичні питання тлумачення окремих термінів Загального стандарту звітності CRS: інформаційний лист ДПС

З 1 липня запроваджується Загальний стандарт звітності CRS

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини