Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найбільший український виробник курячого м'яса отримає $480 млн кредиту від міжнародних фінансових організацій

Реклама

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) групи Світового банку, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Корпорація міжнародного фінансування США (DFC) надають українському агрохолдингу МХП, який є найбільшим виробником курячого м'яса в Україні, $480 млн на підтримку діяльності та модернізацію в рамках стимулювання українського агробізнесу та зміцнення глобальної продовольчої безпеки. Про це повідомляє IFS.

IFC надає МХП $130 млн, ЄБРР - $100 млн, а DFC - $250 млн.

До фінансування IFC входить позика на суму $30 млн на модернізацію та розвиток комплексу з переробки органічних відходів на електроенергію. На думку корпорації, це суттєво збільшить потужності компанії з виробництва зеленої електроенергії, і за очікуваннями, зменшить викиди парникових газів.

Крім того, IFC надає позику на $100 млн, щоб допомогти МХП підвищити свою фінансову стабільність через рефінансування облігацій, строк погашення яких настає в травні 2024 року.

Фінансування IFC надається під гарантії відшкодування першого збитку, надані Великою Британією, Фондом IFC-Канада зі сталих харчових систем та іншими джерелами змішаного пільгового фінансування.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Позика ЄБРР у розмірі $100 млн надається для забезпечення фінансової стійкості МХП, адже завдяки цьому кредиту компанія зможе рефінансувати свої єврооблігації у період обмеженого доступу до ринків капіталу. Позика буде забезпечена гарантією Іспанії, а також кредитною підтримкою Спеціального антикризового фонду ЄБРР.

За умовами співпраці з ЄБРР МХП зобов'язався посилити своє кліматичне корпоративне управління за допомогою технічної допомоги, що фінансується Фондом чистих технологій у рамках Програми високого впливу.

DFC надасть МХП позику на суму $250 млн, щоб підтримати роботу українського агрохолдинга в умовах війни.

Ці кошти будуть використані на рефінансування боргу, строк погашення якого наближається, і підтримку виробництва м'яса та зерна. Ця позика також підтримає спроможність компанії збільшити виробництво і зберігання харчової продукції, та зміцнить її експортні потужності, одночасно пом'якшуючи руйнівні наслідки продовольчої небезпеки, які загострилися через російське вторгнення в Україну.

МХП є провідною міжнародною компанією у сфері харчових та агротехнологій, найбільшим в Україні виробник м'яса птиці, напівфабрикатів та продуктів з м'яса. В Україні компанія забезпечує роботою понад 28 000 працівників, і, незважаючи на перебої в 2022 році, успішно відновила шляхи постачання та експорту своєї продукції до понад 70 країн. Крім того, МХП підтримує тисячі малих підприємств, у тому числі понад 2000 малих роздрібних магазинів і 2500 місцевих фермерів в Україні.

Фінансування IFC надається в рамках Програми заходів із підвищення економічної стійкості в розмірі $2 млрд, розпочатої в минулому році з метою збереження економічної діяльності та створення нових робочих місць на тлі російського вторгнення в Україну. Програма також доповнює програму ЄБРР з підтримки сільського господарства країни, в тому числі підтримки критичної логістики та збільшення доступу до доступного фінансування для дрібних фермерів.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини