Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Застосування NCTS Фаза 5 відтермінували ще на місяць

Реклама

Початок застосування NCTS Фаза 5 в Україні перенесено на 1 грудня 2023 року, повідомляє Держмитслужба.

Таке рішення було узгоджено з представниками Генерального директорату з питань оподаткування та митного союзу (DG TAXUD).

Наразі на рівні DG TAXUD прийнято рішення щодо продовження перехідного періоду для країн-учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту для запровадження NCTS Фаза 5. Так, дату остаточного переходу усіх країн на застосування NCTS Фаза 5 відкладено до січня 2025 року.

Для надання можливості компаніям краще підготуватись до застосування нового програмного забезпечення, початок застосування NCTS Фаза 5 Україна перенесла на 1 грудня 2023 року.

Нагадаємо, застосування NCTS Фаза 5 мало відбутися з 1 листопада 2023 року.

Для бізнесу, який використовує NCTS зараз, перехід на NCTS Фаза 5 означатиме, що з 1 грудня 2023 року транзитні декларації будуть подаватися в оновлену транзитну систему - NCTS Фаза 5 та за дещо зміненим форматом, зокрема в частині деталізації даних.  

Так, у компаній з'явиться можливість декларувати товари не лише в розрізі окремих товарів, а й деталізувати інформацію на рівні домашніх накладних (так званий рівень House Consignment). Такий підхід є актуальним для консолідованих вантажів. 

Держмитслужбою будуть розроблені нові методичні рекомендації для компаній щодо внесення відомостей до транзитних декларацій з урахуванням особливостей NCTS Фаза 5. Подавати їх, як і раніше, можна буде через брокерське програмне забезпечення відповідно до специфікацій для NCTS Фаза 5.  

Докладніша інформація - у спеціальному підрозділі «NCTS Фаза 5» розділу «Спільний транзит (NCTS)».

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні. 

Читайте також: Використання NCTS для внутрішнього транзиту: як це працюватиме

Що означає "митний безвіз" для українського бізнесу та як він працюватиме

Які вигоди вітчизняного бізнесу від "митного безвізу"

Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини