Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують заборонити держпідтримку агровиробників, які не виконують нормативи по працевлаштуванню осіб з інвалідністю

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 10185, яким пропонується заборонити надавати державну підтримку агровиробникам, які не виконують нормативи по працевлаштуванню осіб з інвалідністю.

Метою цього законопроєкту є стимулювання дотримання суб'єктами агропромислового комплексу вимог щодо дотримання кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, у 4 відсотки середньооблікової чисельності штатних працівників, з врахуванням зростання загальної кількості осіб з інвалідністю, в тому числі внаслідок війни.

Він передбачає заборону на час дії воєнного стану та протягом трьох років з дня його припинення або скасування надавати будь-який вид державної підтримки, який передбачений Законом «Про державну підтримку сільського господарства України», суб'єктам агропромислового комплексу, які не виконують нормативи робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

На думку ініціаторів законопроєкту, його прийняття стимулюватиме виконання підприємствами АПК вимог щодо дотримання кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, в тому числі внаслідок війни, а також сприятиме швидшій та якіснішій реінтеграції осіб з інвалідністю у цивільне життя.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини