Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують посилити відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 10175 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки».

Ним пропонується підвищити відповідальність за повторність вчинення адміністративного правопорушення особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також за використання протипожежної, аварійно-рятувальної або іншої спеціальної техніки або засобів протипожежного захисту не за призначенням.

За такі дії пропонується накладати штраф на громадян - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 - 5100 грн), а на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців - від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 - 6800 грн).

Також цей законопроєкт передбачає запровадження кримінальної відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки або створення перешкод для їх діяльності, вчинене особою, до якої протягом року було застосовано адміністративні стягнення за такі ж порушення.

Таке порушення каратиметься штрафом від двох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 - 85000 грн) або виправними роботами строком до одного року.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини