Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП оштрафувала Юнайтед Енерджі на 1,7 млн грн за порушення ліцензійних умов

Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала ТОВ "Юнайтед Енерджі" майже на 1,7 млн грн за порушення ліцензійних умов. Про це повідомляє пресслужба Нацкомісії.

Відповідне рішення регулятор ухвалив 26 жовтня за підсумками планових перевірок компанії, які охоплювали ї діяльність за період з 01 січня 2021 року по 31 грудня 2022 року.

Встановлено, що ТОВ «Юнайтед Енерджі» допустило низку порушень, зокрема, стосовно: своєчасності подання форм звітності та достовірності їх даних; невиконання рішення НКРЕКП щодо сплати внесків на регулювання; створення негативного сальдового значення, що вважається маніпулюванням на ринку електроенергії; фіксації у договорах з контрагентами умов, що обмежують покупців у здійсненні перепродажу електричної енергії (порушення конкурентного законодавства); наявності боргів за балансуючу електричну енергію тощо.

«НКРЕКП винесла рішення накласти на ТОВ «Юнайтед Енерджі» штраф у розмірі 1 699 626 грн за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та Ліцензійних умов з перепродажу електричної енергії, а також прийняти Розпорядження щодо усунення виявлених порушень», - зазначили у Нацкомісії.

Крім того, у зв'язку з наявними ознаками маніпуляцій на ринку електроенергії з боку компанії і порушення конкурентного законодавства відповідні матеріали регулятор направить до правоохоронних органів та Антимонопольного комітету.

Водночас встановлено, що товариство усунуло більшість виявлених порушень.

Як повідомляє ЛІГА.Бізнес, ТОВ "Юнайтед Енерджі" є енерготрейдером, якого пов'язують з групою Приват Ігоря Коломойського. Компанія постачає електроенергію на підприємства олігарха, зокрема на два феросплавні заводи.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини