Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло італійського виробника пневмоапаратури до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентством з питань запобігання корупції внесло італійську групу компаній Camozzi до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Як зазначається, таке рішення було прийнято через те, що компанія продовжує вести бізнес у рф, співпрацює з російським військово-промисловим комплексом та її завод продовжує працювати на території тимчасово окупованого Криму.

Camozzi Group - міжнародний італійський концерн з виробництва пневмоапаратури та пневмообладнання, пневмосистем і пневмоавтоматики. Компанія є одним зі світових лідерів у цій галузі і представлена у 78 країнах світу, зокрема в росії. Заводи Camozzi не припинили свою діяльність після того, як російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

"Пневматичне обладнання є важливою складовою багатьох галузей промисловості, оскільки воно допомагає в автоматизації робочих процесів", - підкреслюють у НАЗК.

Клієнтами Camozzi в рф є саме заводи ВПК, продукція яких активно використовується у війні проти України: ВАТ «Ижорские заводы»; ВАТ «Коломенський завод»; ВАТ «Силовые машины»; ВАТ «НПК «Уралвагонзавод»; холдинг «ПетрозаводскМаш».

Крім того, італійська Camozzi Group з початку повномасштабної агресії рф співпрацює з підсанкційним AT «Тихвинский вагоностроительный завод» та АТ «Челябинский цинковый завод», який контролюється підсанкційними російськими олігархами Іскандаром Махмудовим та Андрієм Бокаревим.

Також досі працює «Механосборочный завод Камоцци Пневматика» в м. Сімферополь, хоча сама компанія Camozzi на своєму офіційному сайті ніде не зазначає про свою роботу у Криму.

В росії Camozzi працює через ТОВ «Камоцци Пневматика», має 32 відділення, 500 співробітників та 80 000 підприємств-клієнтів. Крім сплати податків до держбюджету держави-терориста, компанія надає робочі місця росіянам, підтримуючи таким чином російську економіку та рівень зайнятості населення.

В Україні Camozzi Group теж представлена. Зокрема, в переліку засновників юридичної компанії Camozzi в Україні залишається громадянин росії Олексій Кистиченко, який наразі очолює російське представництво Camozzi.

Перевір чи у компанії є зв'язки з рф і рб. ContrAgent у LIGA360 покаже всю інформацію про потенційних бізнес-партнерів. Знай з ким маєш справу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини