Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держаудитслужба підтримує повернення прибутку у склад ціни для постачальників Міноборони

Реклама

Державна аудиторська служба України підготувала свої пропозиції з врегулювання ситуації у сфері закупівель в оборонній сфері, йдеться у повідомленні ДАСУ.

Служба підтримує та вважає за доцільне повернення умови розрахунку ціни з урахуванням прибутку, як це було до 24 лютого 2022 року та пропонує передбачити спрямування вищезгаданого прибутку на розвиток військово-промислового комплексу: інновацію, модернізацію, модифікацію, добудову, дообладнання, реконструкцію тощо.

Також служба готова у подальшому долучитися до розробки проєкту урядового рішення чи відповідного законопроєкту.

Напрацьовані пропозиції надіслано на розгляд до Міноборони.

Напередодні, Держаудитслужба та представники громадських об'єднань, які представляють інтереси роботодавців України, домовилися об'єднати зусилля для забезпечення ефективного використання державних коштів під час війни.

Відповідний Меморандум про взаємодію підписали Голова Держаудитслужби Алла Басалаєва, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник та керівник Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців підприємств легкої промисловості Олександр Соколовський.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Нагадаємо, 18 липня Кабмін визнав такими, що втратили чинність постанову КМУ від 20.03.2022 № 335 «Деякі питання здійснення оплати товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони в умовах воєнного стану» та постанови, якими до неї було внесено зміни.

Ця постанова забороняла бізнесу, який виконує держзамовлення Міноборони, закладати у свої калькуляції прибуток, а Державна аудиторська служба звинуватила бізнес у завданні державі збитків на 2,5 млрд грн.

Проте Держаудитслужба продовжувала інтерпретувати прибуток постачальників для ЗСУ за 2022 рік як збиток державі.

21 вересня ВРУ ухвалила постанову на підтримку оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини