Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні вперше зареєстрували спеціальне майнове право на майбутні об'єкти нерухомості

Реклама

У Державному реєстрі речових прав вперше зареєстровано спеціальне майнове право на майбутні об'єкти нерухомості. Про це інформує пресслужба Мінвідновлення.

«Таке право допоможе замовникам будівництва (забудовникам) вести бізнес прозоро, а покупцям - захистити свої інвестиції в житло від недобросовісних забудовників. Раніше такої реєстрації не існувало», - наголошується у повідомленні.

Спеціальне майнове право - різновид майнового права, яке полягає у володінні і розпорядженні об'єктом незавершеного будівництва, майбутнім об'єктом нерухомості.

Відтепер, перед тим, як зареєструвати таке право забудовник має створити низку визначених документів у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ), серед яких - заява про державну реєстрацію спеціального майнового права. Заява отримується державним реєстратором в електронній формі шляхом взаємодії між ЄДЕССБ та Державним реєстром речових прав. Також забудовник має оприлюднити детальну інформацію про об'єкт будівництва та дані про себе.

Реєстрація спеціального майнового права є обов'язковою для тих, хто має намір продавати майбутні квартири, гаражні бокси, інші житлові та нежитлові приміщення або паркомісця.

Наразі вже зареєстровано такі права на 3 об'єкти будівництва.

Довідково:

15 червня Верховна Рада ухвалила Закон «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому", який має на меті захистити майбутніх інвесторів від неблагонадійних забудовників.

Читайте також: Ринок первинної нерухомості: що забудовникам потрібно знати про останні зміни законодавства.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини