Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу, який імпортує собі електроенергію, гарантуватимуть роботу без відключень

Реклама

Уряд затвердив Положення про особливості імпорту електричної енергії в умовах правового режиму воєнного стану в Україні. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документ створює передумови для зменшення невідповідності (недостатності) генеруючих потужностей для забезпечення операційної безпеки об'єднаної енергетичної системи України, що може виникнути через масовані обстріли об'єктів критичної енергетичної інфраструктури, за рахунок залучення імпорту електроенергії з країн ЄС.

Передбачено не застосовувати графіки обмеження споживання електричної енергії, погодинного відключення електроенергії, обмеження споживання електричної потужності та аварійного відключення до споживачів, яким постачається імпортована електрична енергія, у разі, якщо споживання електроенергії такими споживачами не буде перевищувати визначені обсяги. Нагадаємо, раніше Міністр енергетики Герман Галущенко анонусав, що бізнес отримає від держави гарантію безперебійного постачання електроенергії під час блекаутів за умови імпорту 50% споживання.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини