Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін спростив передачу повноважень з управління корпоративними правами держави

Реклама

Кабінет Міністрів спростив Порядок передачі повноважень з управління корпоративними правами держави уповноваженим органам управління. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Цим документом, зокрема зменшено перелік документів, що надаються збитковими суб'єктами господарювання, які передаються до сфери управління Фонду держмайна та підлягають ліквідації.

Також виділено в окремий перелік юридичні особи, реєстрація випуску акцій яких не оформлена відповідно до законодавства або акції яких не були зараховані на рахунки депозитарних установ і відповідно на рахунки власника.

За словами заступника Міністра економіки Олексія Соболева, ухвалена постанова дозволить прискорити процес передачі державних підприємств до Фонду держмайна для приватизації, ліквідації чи ефективного управління.

«Кабмін зменшив перелік документів, що надаються збитковими суб'єктами господарювання, які передаються до сфери управління Фонду та підлягають ліквідації. Таких компаній 103, зокрема, такі як: ПАТ "Укрмедпром", ПАТ "ДАК "Ліки України”, ПАТ "ДАХК "Топаз", ДАХК "Київський радіозавод". Прийнята постанова забезпечує передачу цих компаній до Фонду державного майна для подальшої приватизації», - зазначив Олексій Соболев.

За його словами, політика Уряду полягає в тому, що в державній власності мають залишитись близько сотні стратегічних підприємств, а всі інші мають бути або приватизовані, або ліквідовані.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини