Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення комендантської години та режиму роботи під час воєнного стану встановлять адмінвідповідальність

Реклама

У Раді зареєстрували законопроєкт № 10195 (текст наразі не оприлюднено), яким запропоновано встановити адміністративну відповідальність за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану. Проєкт напрацьовано спільно з МВС та Національною поліцією України.

У КпАП пропонують встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години, та порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

За порушення комендантської години планують встановити штраф для громадян від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17000 грн).

За порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану пропонують накладати штраф на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000-102000 грн).

За інформацією Комітету з питань правоохоронної діяльності

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини