Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачальникам для ЗСУ повернуть право на прибуток у складі ціни за весь період воєнного стану

Реклама

Найближчими днями на розгляд Уряду передадуть проєкт постанови, яким буде підтверждено право українських виробників на прибуток у ціні на продукцію військового призначення за весь період дії воєнного стану. Про це повідомили в Міноборони.

У Міністерстві заявили, що проблему правової невизначеності, яка виникла майже півроку тому після завершення ревізії Держаудитслужби, буде вирішено найближчим часом.

"Українські компанії, що озброюють та одягають армію і при цьому сплачують податки, надають робочі місця, мають право на прибуток. Прибуток для підприємств ВПК - це те, що дозволяє їм інвестувати у винаходи та експериментальні розробки. Це інвестиція у підсилення ЗСУ, а відтак - у наближення перемоги", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Документ розробили спільно з представниками сектору ВПК, серед яких - ключові Асоціації, що об'єднують виробників військової продукції та тилових постачальників. Його погодили на зустрічі, яку вперше провели за ініціативи Міністра оборони Рустема Умєрова.

Держаудитслужба також підтримує повернення прибутку у склад ціни для постачальників Міноборони.

Нагадаємо, що 18 липня Кабмін визнав такими, що втратили чинність постанову КМУ від 20.03.2022 № 335 «Деякі питання здійснення оплати товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони в умовах воєнного стану» та постанови, якими до неї було внесено зміни.

Ця постанова забороняла бізнесу, який виконує держзамовлення Міноборони, закладати у свої калькуляції прибуток, а Державна аудиторська служба звинуватила бізнес у завданні державі збитків на 2,5 млрд грн.

Проте Держаудитслужба продовжувала інтерпретувати прибуток постачальників для ЗСУ за 2022 рік як збиток державі.

21 вересня ВРУ ухвалила постанову на підтримку оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану.

Потрібно більше роз?яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини