Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ЄС заборонили збір персональних даних користувачів Meta із рекламною метою

Реклама

Європейська рада із захисту даних (EDPB) ухвалила термінове обов'язкове рішення щодо обробки персональних даних для поведінкової реклами Meta.

Ірландському (IE) DPA як головному наглядовому органу (LSA) доручено вжити протягом двох тижнів остаточні заходи щодо Meta Ireland Limited (Meta IE) і накласти заборону на обробку персональних даних для поведінкової реклами на законних підставах контракту та законних інтересів у всій Європейській економічній зоні. Про це йдеться у повідомленні EDPB.
Голова EDPB Ану Талус сказала: «Після ретельного розгляду EDPB визнав за необхідне дати вказівку IE SA накласти заборону на обробку на території ЄЕЗ, адресовану Meta IE. Уже в грудні 2022 року обов'язкові рішення EDPB роз'яснили, що договір не є прийнятною правовою підставою для обробки персональних даних, яку здійснює Meta для поведінкової реклами. Крім того, IE SA виявила, що Meta не продемонструвала дотримання розпоряджень, введених наприкінці минулого року. Meta давно пора привести свою обробку у відповідність і припинити незаконну обробку».

Як повідомляла раніше Європейська правда, в середині липня Норвезьке агентство із захисту даних ухвалило, що так званий поведінковий маркетинг Meta у Facebook та Instagram - тобто персоналізація реклами на основі приватних даних - незаконний, оскільки передбачає надмірне стеження за користувачами.

Обмеження запровадили після того, як 4 липня Суд Європейського Союзу постановив, що Meta незаконно збирала дані людей, щоб таргетувати на них рекламу без їхньої прямої згоди на основі "законного інтересу" фірми.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини, аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини