Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Британія долучиться до проєкту ЄБРР щодо страхування воєнних ризиків в Україні

Реклама

Велика Британія долучиться до розробки та реалізації Європейським банком реконструкції та розвитку пілотного проєкту страхування від воєнних ризиків в Україні. Відповідну заяву про наміри підписано між Урядом Великобританії та ЄБРР 31 жовтня 2023 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Співпраця таких потужних та надійних партнерів нашої держави, як Уряд Великобританії та ЄБРР, дає впевненість в успіху проєкту, старт якому було покладено під час Конференції з відновлення в Лондоні», - зазначила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Проєкт ЄБРР передбачає створення нового фонду, який сприятиме розвитку міжнародного ринку перестрахування та страхування майна та торговельних ризиків, включаючи страхування товарів у дорозі або на складах.

«Заява про наміри, підписана між ЄБРР та Урядом Великобританії, демонструє підтримку Сполученим Королівством продовження технічного та адміністративного розвитку проєкту ЄБРР. Великобританія також сприятиме підвищенню міжнародного інтересу до проєкту завдяки своєму статусу світового лідера в питаннях страхування», - додали у Мінекономіки.

У міністерстві нагадали, що співпраця Уряду України з партнерами в сфері страхування воєнних ризиків вже дає практичний результат. Так, Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), яке належить до групи Світового банку, нещодавно затвердило десятирічний страховий пакет для проєкту індустріального парку у Львівській області; Міжнародна фінансова корпорація США (DFC) бере активну участь у забезпеченні страхування політичних ризиків з численними заявками на загальну суму в сотні мільйонів доларів, які зараз розглядаються; Експортно-кредитні агентства країн партнерів створюють та розширюють програми гарантій для підтримки підприємств, які працюють в Україні.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини