Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони спростило перевірки для виробників зброї

Реклама

З 1 листопада Міністерство оборони суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї в ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба міністерства.
Як зазначається, на період воєнного стану скорочується виробничий цикл, а також спрощується процес випробувань.
“Ми скасували надмірні випробування зброї, які не пов'язані з підтвердженням її боєздатності, скоротили кількість всіляких перевірок на різних етапах виробництва, залишивши лише найдоцільніші, спрощуємо механізми постачання зброї та техніки у війська”, - наголосив заступник Міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Відтепер саме виробник визначатиме, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію, а військові погоджують перелік параметрів (раніше - військові прописували в технічних умовах значний перелік цих параметрів).
Запроваджені зміни також дозволять армії отримувати нові зразки озброєння та військової техніки швидше. Раніше, наприклад, щоб забезпечити гарантійний термін зберігання (для зброї це 10 років), новому зразку ОВТ треба було пройти прискорені кліматичні випробування протягом шести місяців, а іноді й року, щоб визначити, чи буде він працездатним протягом 10 років. Наразі цю вимогу скасовано.
Також у міністерстві звертають увагу, що відтепер ЗСУ та Міністерство оборони наполягатимуть на підтвердженні лише трьох чинників: ефективності зразка техніки, його безпечності для особового складу та надійності в експлуатації. Виробник бере на себе цілковиту відповідальність за якість виготовленої зброї, обсяг необхідних випробувань та всі ризики, пов'язані з постачанням цієї зброї до ЗСУ.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини