Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ розпочинає дискусії з Україною щодо другого перегляду програми EFF

Реклама

Місія МВФ з понеділка, 6 листопада, почала переговори з українською владою про другий перегляд програми розширеного фінансування, повідомили в НБУ.

Місія працюватиме в гібридному форматі - офлайн та онлайн. До складу української команди, яка долучиться до робочих зустрічей безпосередньо у Варшаві та дистанційно з Києва, увійдуть представники НБУ, Міністерства фінансів та інших державних органів та установ.
Під час другого перегляду програми EFF обговорюватиметься стан виконання Україною взятих на себе зобов'язань у межах Меморандуму про економічну та фінансову політику. Йдеться, зокрема, про заходи у сферах податково-бюджетної, монетарної та валютної політики, забезпечення фінансової стабільності, а також структурних реформ для середньо- та довгострокового економічного зростання.
"Ми налаштовані на конструктивний аналіз зробленої роботи та плідну дискусію щодо подальших кроків. Перегляд буде непростим, однак команда України понад 20 місяців повномасштабної війни працює злагоджено та ефективно. Ми чітко усвідомлюємо критичну необхідність збереження підтримки МВФ не лише для подальшого фінансування потреб бюджету, а й загалом для розвитку нашої країни та її європейського майбутнього", - зазначив Голова НБУ Андрій Пишний.

Нагадаємо, Президент підписав Закон про посилення фінансового моніторингу PEP, який має бути зарахований як виконання вимог МВФ. Також на черзі ще одна з останніх вимог МВФ - скасування мораторію на податкові перевірки.

Раніше Глава місії МВФ в Україні Гевін Грей зазначав, що важливим для підготовки до другого перегляду було нещодавнє ухвалення закону про відновлення електронного декларування чиновниками майна та внесення змін до Бюджетного кодексу.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини