Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано - акція протесту перевізників

Реклама

Робота митного поста "Ягодин" Волинської митниці знову паралізована, повідомила пресслужба митниці.

Також ДПС повідомляє, що після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в'їзд до Польщі, так і на виїзд.

6 листопада 2023 року о 13.20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

За попередньою інформацією, від сьогодні протестувальники пропускатимуть на годину по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках. Товари 1-24 груп УКТ ЗЕД, які слідують через Польщу транзитом і щодо яких в сусідній країні встановлене ембарго, не підлягатимуть пропуску зовсім. Це зменшить товаропотік через Ягодин в середньому у 25 разів.

Виняток в обмеженні пропуску, за їх твердженнями, протестувальники робитимуть для:

  • рейсових автобусів;

  • вантажів гуманітарної допомоги;

  • цистерн з пальним на в'їзд в Україну та інших небезпечних вантажів;

  • швидкопсувних товарів та живих тварин.

За попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня 2023 року.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням. 

Нагадаємо, Польські перевізники раніше анонсували двомісячний страйк на українському кордоні. Мінінфраструктури ініціювало зустріч з Польщею та Єврокомісією щодо виконання меморандумів по роботі пунктів пропуску.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини