Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна планує виставити на приватизацію газобетонні заводи «Аерок», які належали російському олігарху Молчанову

Реклама

Фонд державного майна 2 листопада 2023 року зареєстрував у державній власності та отримав в управління компанію «Аерок», яка раніше належала через «Групу ЛСР» підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову. Про це повідомляє пресслужба фонду.

«Аерок» є виробником газобетонних блоків, що має два заводи в Київській області (в містах Обухів і Березань). На завершальній стадії знаходиться будівництво третього підприємства у м. Стрий (Львівська область). Виробництво зупинено у липні 2022 року.

У ФДМУ наголосили, що санкційний «Аерок» - це об'єкт великої приватизації. Серед першочергових кроків Фонду до продажу активу - проведення повної інвентаризації, поновлення виробництва та вжиття заходів з покращення інвестиційної привабливості.

«Менеджмент «Аероку» має реалізувати дорожню карту з відновлення роботи заводів. Ми повинні запропонувати потенційним інвесторам ефективно працююче підприємство», - зазначив в.о. Голови Фонду держмайна Олександр Федоришин під час візиту до компанії.

За його словами, ФДМУ планує провести прозору приватизацію цього підприємства в 2024 році.

Нагадуємо, 10 жовтня 2023 року Апеляційна палата ВАСУ залишила без змін рішення Вищого антикорупційного суду, яким задоволено позов Міністерства юстиції та стягнуто у дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ "Аерок", кінцевим власником яких є «Група ЛСР» російського олігарха Андрія Молчанова.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини