Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено кримінальну відповідальність за службову недбалість

Реклама

Рада ухвалила зміни до статті 367 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини (проєкт №4634).

Статтю 367 КК доповнили новою частиною третьою, якою передбачено, що у разі службової недбалості, яка спричинила смерть людини, буде покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000-85000 грн) або без такого.

Нагадаємо, службовою недбалістю є невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

Захистіть свій бізнес з LIGA360. Отримайте повноту інформації для ухвалення управлінських рішень, контролюйте зміни в режимі реального часу на дашборді керівника. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини